Courtyard

 

Two buildings, one smaller ‘cottage’ scale to the street and one larger to the rear and the garden, with a 'sitooterie' in the courtyard space in-between.

The courtyard could be a useful private space, with a sheltered microclimate.

The layout would enable independent access to each part. An adjacent home and business premises could co-exist without disturbing each other. Or it could be great for seasonally sub-letting part of the house.

Section

Ground Floor

First Floor

Design Guidelines

Granite masonry base with red painted timber above

Timber wall painted with Swedish Falu Rödfärg

Zinc roof

Vertical windows

Glass balcony

Bare timber wall

 

Encourage Community Life

Formal front- informal back

Smaller windows facing the street -big windows facing the garden

Homes that face the sun

Verhandas

Porches

Front garden

Setback door

Home office to the street

Meeting whilst coming and going.

Register interest

Register interest