T shaped

 

The T-shape plan means that there will be windows on two sides of each room to make best use of natural light.

The layout creates a forecourt to the street and a private ‘sitooterie’ to the back leading out from the living room.

The courtyard could be a useful private space, with a sheltered microclimate.

Section

Ground Floor

First Floor

Design Guidelines

Granite masonry base with red painted timber above.

Timber wall painted with Swedish Falu Rödfärg

Zinc roof

Vertical windows

Glass balcony

Bare timber wall

 

Encourage Community Life

Formal front - informal back

Smaller windows facing the street - big windows facing the garden

Homes that face the sun

Verandas

Porches

Front garden

Setback door

Home office to the street

Meeting whilst coming and going.

 
Register interest

Register interest